Gepubliceerd: 
Laatste update: 
5 februari 2014 22:19
6 februari 2014 07:44

Twitter passeert 241 miljoen actieve gebruikers

Twitter wordt maandelijks door 241 miljoen mensen gebruikt. Van die groep bezoeken 184 miljoen gebruikers het sociale netwerk middels de app.

Foto:  Bloomberg

Dat meldt Twitter tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Het is Twitters eerste kwartaal als een beursgenoteerd bedrijf.

Het aantal actieve Twitter-gebruikers is binnen één jaar met 30 procent toegenomen. Het laatste kwartaal zijn er 26 miljoen nieuwe maandelijks actieve gebruikers bijgekomen. 

Hoewel die stijging veel lijkt, is de groei van het aantal nieuwe actieve gebruikers langzaam aan het stagneren. De aandelenkoers van Twitter daalde hierdoor flink.

Omzet

Het sociale netwerk van 140 tekens draaide in het vierde kwartaal van 2013 een omzet van 242,7 miljoen dollar, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Van de omzet komt 220 miljoen dollar van advertenties, waarvan 75 procent een mobiele advertentie is.

In het derde kwartaal van 2013 waren mobiele advertenties goed voor 65 procent van de advertentie-inkomsten. De omzet uit advertenties is binnen één jaar met 121 procent toegenomen. 

Twitter schreef een nettoverlies van 511 miljoen dollar. Het verlies valt onder andere te wijten aan de kosten die verbonden waren aan de beursgang van het bedrijf.

Sterk

"Twitter eindigde het jaar met zijn sterkste financiële kwartaal", aldus Dick Costolo, ceo van Twitter. "We zijn het enige platform dat publiek, real-time, op conversatie gericht en op grote schaal verspreid is."

"Ik ben enthousiast over de nieuwe initiatieven waar we aan werken om Twitter nog beter te maken" meldt Costolo.

Door: NU.nl/Daniël Verlaan

Eerdere berichten

Popcorn Time

De illegale streamingdienst Popcorn Time is enorm populair. Maar wat is Popcorn Time precies en hoe werkt het?

Lees verder
Banner NUjournaal Tech

Zoeken op Facebook

Mogelijk kan je in de toekomst op Facebook oudere berichten doorzoeken op trefwoorden. Het bedrijf test die functionaliteit

Lees meer

Techbeurs IFA

Volgende week barst technologiebeurs IFA los in Berlijn. Grote bedrijven tonen daar nieuwe producten en dit zijn de belangrijkste verwachtingen.

Bekijk het overzicht