Gmail getroffen door storing

Google's e-maildienst Gmail kampte vanaf vrijdagavond een tijd lang met een storing. 

De problemen begonnen rond 20.00 uur en duurden ongeveer anderhalf uur. De storing werd door Google bevestigd via het App Status Dashboard, de pagina waar het bedrijf de status van zijn diensten aangeeft.

Inmiddels zijn alle problemen verholpen, meldt het bedrijf, dat zijn excuses aanbiedt voor het ongemak. 

In eerste instantie kregen gebruikers een foutmelding te zien, en was de pagina niet beschikbaar. Later was Gmail wel bereikbaar, maar reageerde de applicatie nog steeds niet altijd, of erg langzaam.

Ook andere diensten van Google, zoals Drive, Calendar, Hangouts en Google+ vertoonden problemen. De zoekpagina van Google had geen last van de storing.

Door de problemen bij Google+ werden bovendien de reacties op Youtube geraakt door de storing. In november zijn de reacties op Youtube en Google+ samengevoegd.

Bug

Daarnaast schijnt er zich nog een bug voor te doen, die waarschijnlijk te maken heeft met de problemen waarmee de diensten van Google momenteel te maken hebben, meldt Techcrunch. Wanneer er in Google gezocht wordt op 'gmail' en op een specifiek zoekresultaat wordt geklikt, opent er een e-mailscherm waarin al een e-mailadres is ingevuld. 

Het mailadres schijnt van ene David S. Peck te zijn, uit het Amerikaanse Fresno in de staat Californië. Hij krijgt naar eigen zeggen sinds gisteren ieder uur zo'n vijfhonderd mails binnen.

Yahoo

Ook concurrent Yahoo is de storing opgevallen: "Gmail is momenteel niet beschikbaar", twitterde het officiële Yahoo-account.

Lees meer over:

50 jaar Wet van Moore

50 jaar Wet van Moore
Precies vijftig jaar geleden voorspelde Gordon Moore dat de snelheid van de chips in onze computers zich steeds zou blijven verdubbelen.

OM start onderzoek naar Uberpop

OM start onderzoek naar Uberpop
Openbaar ministerie merkt taxidienst als verdachte aan na uitspraak rechter die chauffeurs boetes van 1500 euro oplegt.

EU versus Google

EU versus Google
Na vijf jaar aan onderzoek heeft de Europese Commissie Google dan toch officieel beschuldigd van machtsmisbruik op de Europese markt.