Gepubliceerd: 
Laatste update: 
20 januari 2014 16:07
20 januari 2014 18:13

'Whatsapp blijft vrij van advertenties en gimmicks'

Whatsapp belooft dat er geen advertenties, games en andere 'gimmicks' in de populaire app zullen verschijnen.

Foto:  ANP

Dat laat ceo Jan Koum weten op een conferentie in München, meldt Techcrunch. Whatsapp heeft momenteel 430 miljoen actieve gebruikers, in december waren dat er nog 400 miljoen.

Whatsapp krijgt steeds meer concurrentie van chatapplicaties als Line, Wechat en Snapchat. Toch stelt Koum dat Whatsapp geen nieuwe functies gaat aanbieden om de concurrentie aan te gaan.

"Het belangrijkste is focus, geen verdwijnende foto's", aldus Koum die verwijst naar een functionaliteit van Snapchat. "We richten ons om messaging. Als mensen spelletjes willen spelen zijn er genoeg andere sites. Voor advertenties hebben geweldige bedrijven goede diensten gebouwd."

Betalen

Over de financiën van Whatsapp wil Koum niets bekendmaken.  "We verdienen geld, maar dat is niet het belangrijkste. Ooit zullen we daar naar gaan kijken, maar vandaag is het belangrijkste om er zeker van te zijn dat Whatsapp werkt."

Koum sluit uit dat er advertenties in de app komen te staan om meer omzet te genereren. Whatsapp verdient nu geld met betaalde abonnementen die in juli werden geïntroduceerd.

Op dat moment had Whatsapp al zo'n 300 miljoen gebruikers. Die mensen hebben veelal een gratis abonnement of hebben in sommige gevallen een eenmalig bedrag betaald voor de app. De 130 miljoen gebruikers die er sindsdien bij zijn gekomen moeten 89 cent per jaar betalen. 

Whatsapp heeft momenteel zo'n vijftig werknemers waarvan 25 technici. Nog eens twintig mensen zijn gericht op klantenservice in verschillende talen.

De zes grootste concurrenten van Whatsapp

Hoeveel mensen zijn bereid te betalen voor Whatsapp?

Door: NU.nl/Colin van Hoek

Eerdere berichten

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ​3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder