'Whatsapp blijft vrij van advertenties en gimmicks'

Whatsapp belooft dat er geen advertenties, games en andere 'gimmicks' in de populaire app zullen verschijnen.

Dat laat ceo Jan Koum weten op een conferentie in München, meldt Techcrunch. Whatsapp heeft momenteel 430 miljoen actieve gebruikers, in december waren dat er nog 400 miljoen.

Whatsapp krijgt steeds meer concurrentie van chatapplicaties als Line, Wechat en Snapchat. Toch stelt Koum dat Whatsapp geen nieuwe functies gaat aanbieden om de concurrentie aan te gaan.

"Het belangrijkste is focus, geen verdwijnende foto's", aldus Koum die verwijst naar een functionaliteit van Snapchat. "We richten ons om messaging. Als mensen spelletjes willen spelen zijn er genoeg andere sites. Voor advertenties hebben geweldige bedrijven goede diensten gebouwd."

Betalen

Over de financiën van Whatsapp wil Koum niets bekendmaken.  "We verdienen geld, maar dat is niet het belangrijkste. Ooit zullen we daar naar gaan kijken, maar vandaag is het belangrijkste om er zeker van te zijn dat Whatsapp werkt."

Koum sluit uit dat er advertenties in de app komen te staan om meer omzet te genereren. Whatsapp verdient nu geld met betaalde abonnementen die in juli werden geïntroduceerd.

Op dat moment had Whatsapp al zo'n 300 miljoen gebruikers. Die mensen hebben veelal een gratis abonnement of hebben in sommige gevallen een eenmalig bedrag betaald voor de app. De 130 miljoen gebruikers die er sindsdien bij zijn gekomen moeten 89 cent per jaar betalen. 

Whatsapp heeft momenteel zo'n vijftig werknemers waarvan 25 technici. Nog eens twintig mensen zijn gericht op klantenservice in verschillende talen.

De zes grootste concurrenten van Whatsapp

Hoeveel mensen zijn bereid te betalen voor Whatsapp?

Lees meer over:

50 jaar Wet van Moore

50 jaar Wet van Moore
Precies vijftig jaar geleden voorspelde Gordon Moore dat de snelheid van de chips in onze computers zich steeds zou blijven verdubbelen.

OM start onderzoek naar Uberpop

OM start onderzoek naar Uberpop
Openbaar ministerie merkt taxidienst als verdachte aan na uitspraak rechter die chauffeurs boetes van 1500 euro oplegt.

EU versus Google

EU versus Google
Na vijf jaar aan onderzoek heeft de Europese Commissie Google dan toch officieel beschuldigd van machtsmisbruik op de Europese markt.