'Nog veel meer Amerikaanse winkels gehackt'

Volgens een beveiligingsbedrijf zijn er mogelijk nog zes andere winkels gehackt in de VS, naast Target en Neiman Marcus. De aanvallen zouden nog gaande zijn.

Het bedrijf Intelcrawler meldt dat op basis van eigen onderzoek en bronnen.

De zes Amerikaanse winkels zouden zich in of rondom New York en Californië bevinden. Intelcrawler zou de autoriteiten al gewaarschuwd hebben. Uit onderzoek van Seculert blijkt dat de creditcardgegevens die verzameld werden bij Target naar een gehackte server werden verstuurd, waarna deze ze doorstuurde naar een virtuele server in Rusland.

De gebruikte malware staat volgens Intelcrawler bekend onder de naam BlackPOS en zou afkomstig van de Rus Sergey Taraspov. Dat zou in lijn zijn met de Russische code die aangetroffen werd in de malware. Taraspov zou de software verkopen voor 2000 dollar, of in ruil voor de helft van het geld dat er mee verdiend zou worden.

Uit een gesprek tussen Taraspov en een koper blijkt dat de malware niet gebruikt kan worden in combinatie met alle betaalterminals. Veelal moet de kassa op een Windows-pc zijn aangesloten.

Ondanks dat Taraspov de malware ontwikkelde, zou hij niet de hacker zijn die achter de diefstal zit van creditcardgegevens bij Target en Neiman Marcus.

De drie grootste dreigingen voor Windows-gebruikers in Nederland

Bekijk de ontwikkeling van malware in de afgelopen maanden

Lees meer over:

Microsoft Hololens

Microsoft Hololens
Microsoft toonde deze week een bril waarmee hologrammen te zien zijn. Wat kan je met de Hololens, wat zijn de eerste meningen en waarom heb je zo’n bril nodig?

Keytouch

Keytouch
Drie Nederlandse tieners hebben een app gemaakt waarmee een Mac via de vingerafdrukscanner op een iPhone kan worden ontgrendeld.

Gefrituurde superbatterij

Gefrituurde superbatterij
Onderzoekers beloven accu's met een veel hogere capaciteit die ook nog eens heel snel kunnen worden opgeladen dankzij het 'frituren' van het materiaal grafeen.