Spotify hoopt op meer gebruikers door einde luisterlimiet

Spotify verwacht niet dat het verwijderen van de luisterlimiet voor gebruikers zonder betaald abonnement zal leiden tot minder inkomsten. De streamingdienst verwacht juist meer mensen te kunnen overhalen tot het betalen van muziek.

Dat stelt Mark Williamson, de Britse directeur van het artiestenserviceteam van Spotify, vrijdag in een interview met NUtech.

"We willen dat steeds meer mensen de voordelen van Spotify ontdekken, met de kennis dat we ze daarna kunnen overhalen te upgraden naar premium met extra functies", aldus Williamson.

Volgens hem upgraden Spotify-gebruikers doorgaans niet naar een betaald abonnement als ze hun luisterlimiet bereiken. "Wat vaak gebeurt als gebruikers de limiet van tien uur bereiken, of vijf keer luisteren naar hetzelfde nummer, is dat ze teruggaan naar het gedrag van voor Spotify, wat vaak piraterij betekent, het rippen van muziekvideo's of het steeds weer afspelen van dezelfde muziekvideo."

"Het idee dat iemand upgradet nadat hij een limiet bereikt is niet wat we zien bij onze gebruikers. Wat we wel zien dat dat mensen upgraden als ze meer betrokken zij bij de dienst. Hoeveel playlists hebben ze? Hoeveel vrienden gebruiken het, hoeveel gebruiken ze het op hun telefoon, willen ze ook offline toegang, willen ze betere kwaliteit?"

Stijging

Volgens Williamson zal het verwijderen van de luisterlimiet voor gratis gebruikers er alleen maar voor zorgen dat het gebruikersaantal van Spotify stijgt. Volgens hem wordt meer dan 20 procent van de gebruikers overtuigd om een premium-account te nemen, en zal het aantal betalende gebruikers in de toekomst dan ook alleen maar stijgen.

Spotify maakte het onlangs ook mogelijk voor gebruikers zonder abonnement om de mobiele apps van de streamingdienst te gebruiken. Dan kunnen individuele nummers niet op aanvraag worden afgespeeld, maar kan wel de shufflestand worden gebruikt zonder te betalen.

"Mensen gebruiken hun mobiele telefoon meer dan al het andere voor muziek, dus moesten we onze gratis dienst aanpassen aan die moderne wereld", zegt Williamson daarover.

In het interview sprak Williamson ook over het beconcurreren van illegale muziekdownloads en het verkopen van tickets en merchandise binnen Spotify. Lees het volledige interview op NUtech.

Hoeveel verdienen artiesten aan Spotify?

Lees meer over:

Review: GTA 5 voor PS4 en Xbox One

Review: GTA 5 voor PS4 en Xbox One
Een jaar na zijn originele verschijnen is GTA 5 nog eens uitgebracht, nu voor PS4 en Xbox One. Nieuw zijn verbeterde graphics en een eerstepersoonsmodus.

Nepshops

Nepshops
De politie heeft dit jaar al fors meer valse webshops gesloten dan vorig jaar. Hierop worden vooral populaire, nep verschenen producten met aangeprijsd.

Review: Far Cry 4

Review: Far Cry 4
Far Cry 4 is een heerlijke shooter in een van de mooiste speelomgevingen ooit.