Gepubliceerd: 
Laatste update: 
3 januari 2014 21:22
3 januari 2014 21:28

Vine nu als webversie beschikbaar

Videodienst Vine is naast de apps voor Android, iOS en Windows Phone nu ook beschikbaar als webversie. Gebruikers kunnen hun tijdlijn in een browser bekijken.

Foto:  Vine Labs

De webversie is toegankelijk voor bestaande gebruikers van de app, die op vine.co met hun Vine- of Twitter-account kunnen inloggen.

Op de site is de tijdlijn van de gebruiker beschikbaar en kunnen net als in de apps de filmpjes van maximaal zes seconden onder elkaar bekeken worden. Ook de profielen van Vine-gebruikers zijn nu via de browser zichtbaar.

TV-modus

Nieuw is de tv-modus, waarmee Vines schermvullend bekeken kunnen worden en automatisch steeds het volgende filmpje wordt afgespeeld. Gebruikers kunnen met de pijltjestoetsen van hun toetsenbord tussen video's schakelen, pauzeren en liken.

Er is nog geen zoekfunctie op de site beschikbaar, ook kunnen de verschillende categorie├źn die in de app wel zichtbaar zijn nog niet op de site worden bekeken.

Eerste versie

Bovendien is het niet mogelijk via de site nieuwe Vines te uploaden, daar zijn de apps voor nodig. Volgens Vine-eigenaar Twitter is de site pas een eerste versie en worden er dit jaar nog tal van nieuwe functies aan de site toegevoegd.

De videodienst gaf gebruikers onlangs al de mogelijkheid een url met hun gebruikersnaam te reserveren om zo makkelijker vindbaar te zijn. Vine startte begin 2013 als app voor korte video's die automatisch herhaalden, de dienst heeft nu zo'n veertig miljoen gebruikers. Concurrent Facebook voegde in reactie op Vine een videofuntie toe aan Instagram.

Lees onze review van Instagram Video

Door: NU.nl/Floris Poort

Eerdere berichten

Zoeken op Facebook

Mogelijk kan je in de toekomst op Facebook oudere berichten doorzoeken op trefwoorden. Het bedrijf test die functionaliteit

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Techbeurs IFA

Volgende week barst technologiebeurs IFA los in Berlijn. Grote bedrijven tonen daar nieuwe producten en dit zijn de belangrijkste verwachtingen.

Bekijk het overzicht

Hackers

Hackers worden naar eigen zeggen ten onrechte gecriminaliseerd door het OM. Voorzitters van verschillende hackersgroepen vinden het genoeg geweest en schrijven een open brief.

Lees verder