Gepubliceerd: 
Laatste update: 
2 januari 2014 13:53
2 januari 2014 13:56

Klanten KPN en Hi krijgen sneller 3G-internet

Abonnees van KPN, Hi en Telfort met een privé 3G-abonnement krijgen deze maand gratis een snellere 3G-verbinding.

Foto:  ANP

Klanten van KPN en Hi krijgen de maximumsnelheid van 14,4 Mbps download en 2 Mbps upload. Abonnees van Telfort gaan naar 7 Mbps, Telfort-klanten die InternetVersneller gebruiken krijgen 14,4 Mbps.

De snelheidsverhoging wordt uiterlijk 23 januari doorgevoerd, klanten krijgen van tevoren een sms. De snelheidsverhoging heeft volgens KPN te maken met de verbeteringen die het de afgelopen tijd op zijn netwerk heeft doorgevoerd.

Dekking

In driekwart van Nederland is het netwerk van KPN nu in staat die hoogste 3G-snelheid van 14,4 Mbps down te behalen. Omdat daardoor op meer plekken de maximumsnelheid behaald kan worden, profiteren volgens KPN ook klanten die de maximumsnelheid al hadden.

KPN meldt ook dat zijn 4G-netwerk ondertussen dekking biedt aan nagenoeg 80 procent van Nederland. KPN begon vorig jaar met de uitrol van zijn 4G-netwerk, waar ook abonnees van Hi gebruik van kunnen maken.

Review: 4G van KPN stabiel en snel

Door: NU.nl/Floris Poort

Eerdere berichten

Eerder

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon
Banner NUjournaal Tech

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer