Gepubliceerd: 
Laatste update: 
2 januari 2014 12:21
2 januari 2014 12:24

40 procent mobiele aansluitingen bij 'virtuele provider'

Veertig procent van de mobiele telefoonaansluitingen in Nederland loopt via een 'virtuele provider'. Dat zijn providers die geen eigen netwerk hebben, maar onder een eigen merk toegang bieden tot het netwerk van KPN, Vodafone of T-Mobile.

Foto:  Thinkstock

Eind september hadden virtuele providers 40,6 procent van de markt in handen, stelt Telecompaper in een nieuw rapport. Het aantal aansluitingen groeide in een half jaar met 3,6 procent tot 8,3 miljoen.

Hi en Telfort zijn de grootste virtuele providers van Nederland. Beide merken zijn eigendom van KPN. De virtuele providers die eigendom zijn van KPN, T-Mobile en Vodafone hebben in totaal 23,9 procent van de Nederlandse markt in handen.

Onafhankelijke virtuele providers zijn goed voor 17 procent, terwijl 59,1 procent van de aansluitingen onder een van de grote drie merken valt.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van Telecompaper. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Van de onafhankelijke virtuele providers zijn Lebara en Lycamobile het grootst. Tele2 groeit snel, stelt Telecompaper. Die provider werkt aan een eigen 4G-netwerk, waarmee het de vierde Nederlandse provider met een eigen netwerk wordt.

Grote providers verliezen terrein aan goedkope aanbieders

Door: NU.nl/Jeroen Kraan

Eerdere berichten

Eerder

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ‚Äč3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder