Gepubliceerd: 
Laatste update: 
1 januari 2014 11:55
1 januari 2014 12:13

Meer mobiel internet tijdens jaarwisseling

Klanten van T-Mobile en KPN hebben tijdens de jaarwisseling fors meer gebruikgemaakt van mobiel internet om nieuwjaarswensen te sturen.

Foto:  Thinkstock

Dat laten de providers woensdagochtend weten. 

Bij T-Mobile groeide het dataverbruik in vergelijking met vorig jaar tussen 23.00 uur en 01.00 uur met 42 procent. Klanten verbruikten in de grote steden ook veel data via het 4G-netwerk.

In de gebieden met 4G-dekking verliep een kwart van het dataverkeer via het nieuwe netwerk, wat zorgde voor een ontlasting van het 3G-netwerk. Volgens de provider konden klanten daardoor tijdens oud en nieuw probleemloos mobiel internetten. 

Bij KPN groeide het dataverkeer met 23 procent. Klanten van KPN stuurden bovendien 8,5 miljoen sms'jes. Dat is een stuk minder dan vorig jaar, toen nog 12,8 miljoen berichtjes werden verstuurd via het KPN-netwerk. Het aantal telefoongesprekken steeg van 4,7 naar bijna vijf miljoen.

Vodafone noemde de nieuwjaarsnacht niet bijzonder druk, de provider zegt wel vaker verkeershoeveelheden als die van vannacht te behandelen. Vodafone zag een toename van 85 procent in het dataverbruik tijdens oud en nieuw, 15 procent daarvan verliep via 4G, 80 procent verliep nog via 3G. 

Mobiele providers zien in Nederland al jaren een terugloop in het aantal verstuurde sms'jes tijdens de jaarwisseling, ten koste van berichtendiensten als Whatsapp.

Lees ook onze review van 4G van KPN

Bekijk de zes beste alternatieven voor Whatsapp

Door: Novum

Eerdere berichten

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ​3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder