Gepubliceerd: 
Laatste update: 
25 december 2013 11:12
25 december 2013 12:04

'Hackers maakten naast creditcardgegevens ook pincodes buit'

Behalve creditcardgegevens zouden hackers ook de pincodes hebben weten te bemachtigen van 40 miljoen Amerikanen die inkopen deden bij de winkelketen Target.

Foto:  Thinkstock

Dat meldt Reuters op basis van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek.

De pincodes zijn waarschijnlijk wel versleuteld, maar er wordt aangenomen dat de hackers de versleuteling ongedaan kunnen maken.

De hackers hebben tussen 27 november en 15 december ongeveer 40 miljoen creditcardgegevens gestolen van mensen die aankopen deden bij de Amerikaanse winkelketen Target.

Target laat weten dat er geen onversleutelde pincodes zijn gestolen en dat er geen pindata aangetast is. Het bedrijf laat echter in het midden of er versleutelde pincodes gestolen zijn. Met die codes zou het voor de hackers mogelijk zijn om geld op te nemen.

Enkele banken verlaagden de opnamelimiet van getroffen creditcards als voorzorgsmaatregel. Op de diefstal van 90 miljoen creditcardgegevens in 2007 na, is dit de grootste hack tot nog toe.

Door: NU.nl/Marc Rademaker

Gerelateerde artikelen

Lees meer over

Eerdere berichten

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ‚Äč3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder