Gepubliceerd: 
Laatste update: 
25 december 2013 10:49
25 december 2013 11:59

Google wil Android beschermen tegen Apple en Microsoft

Google is een rechtzaak gestart tegen het bedrijf Rockstar, dat eigendom is van onder meer Apple en Microsoft. Google wil Android beschermen tegen patentaanklachten van Rockstar.

Foto:  Bloomberg

Dat meldt Gigaom.

Google wil voorkomen dat Rockstar misbruik kan maken van de patenten die het in bezit heeft. Google probeert daarmee het besturingssysteem Android en zijn partners die Android gebruiken te beschermen. Eind oktober werden onder meer Asus, HTC, Huawei en LG aangeklaagd door Rockstar.

Rockstar is in handen van Microsoft, Apple, Blackberry, Ericsson en Sony. Samen namen de bedrijven het patentportfolio over van Nortel en troefden daarmee Google af.

De zoekgigant noemt Rockstar een patenttrol, aangezien het bedrijf niets produceert maar enkel kijkt of er succesvolle producten zijn van andere bedrijven, die mogelijk inbreuk maken op patenten die het in bezit heeft.

Verder wil Google dat de rechtbank onder meer de Nexus-apparaten, zoals de Nexus 5, 7 en 10, vrijspreekt van enige inbreuk op zeven patenten van Nortel. Onlangs werd nog bekend dat Rockstar een aantal patenten in de verkoop heeft gezet.

Door: NU.nl/Marc Rademaker

Eerdere berichten

Eerder

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ‚Äč3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder