Gepubliceerd: 
Laatste update: 
23 december 2013 22:14
23 december 2013 22:29

Twitter-oprichter in bestuur Disney

Twitter-mede-oprichter Jack Dorsey wordt bestuurslid bij Disney. Dorsey is ook CEO van betaalbedrijf Square.

Foto:  Bloomberg

Dorsey is per direct lid van de raad van bestuur van The Walt Disney Company, meldt Wall Street Journal. Dorsey zegt vereerd te zijn met de aanstelling.

“Jack Dorsey is als getalenteerd ondernemer baanbrekend op het gebied van sociale media en handel”, zegt Disney CEO Robert Iger. “Het perspectief dat hij Disney en het bestuur biedt is erg waardevol gezien onze strategie, waar ook het gebruik van de nieuwste technieken onder valt.”

Betalen

Na zijn werk bij Twitter, waar hij in de begindagen CEO was, richtte Dorsey betaalbedrijf Square op. Square richt zich op contactloos betalen, iets dat Disney in zijn pretparken ook test. Sinds dit jaar kunnen sommige bezoekers in Amerikaanse Disney-parken het park inkomen en betalen met een polsband met chip, de Magic Band.

Mensen uit de technologie-wereld als Facebook COO Sheryl Sandberg en Apple- en Pixar-oprichter Steve Jobs gingen Dorsey voor als Disney-bestuurslid.

Lees meer over de geschiedenis van Twitter

Door: NU.nl/Floris Poort

Eerdere berichten

Eerder

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon
Banner NUjournaal Tech

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer