Gepubliceerd: 
Laatste update: 
23 december 2013 21:24
23 december 2013 21:24

Acer benoemt weer nieuwe CEO

Acer krijgt voor de vierde keer binnen twee maanden een nieuwe CEO. De vorige CEO verliet de computermaker wegens slechte resultaten.

Foto:  Bloomberg

De nieuwe CEO van Acer is vanaf 1 januari Jason Chen, nu nog verkoophoofd van chipmaker TSMC. Dat meldt Reuters.

Chen volgt Acer-oprichter Stan Shih op, die op zijn beurt in november het stokje overnam van voormalig Acer-voorzitter Jim Wong.

Wong kreeg kortstondig de leiding over het bedrijf nadat Wang Acer na tegenvallende resultaten verliet. Oprichter Shih blijft na de CEO-wissel als voorzitter voor Acer actief.

Intel

Jason Chen werkte veertien jaar lang voor chipmaker Intel. In 2005 maakte hij de overstap naar Taiwanese chipmaker TSMC, waar hij sinds 2008 aan het hoofd van de wereldwijde verkoop en marketing staat.

“We zien hem als de ideale CEO om onze transformatie te leiden, met zijn rijkdom aan nieuw denken, internationaal perspectief en bereidheid de uitdaging aan te gaan”, laat huidig CEO Shih weten. “Ook hebben we eenzelfde kijk op onze strategie en de ontwikkeling van de toekomst voor Acer.”

Door: NU.nl/Floris Poort

Eerdere berichten

Eerder

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon
Banner NUjournaal Tech

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer