Gepubliceerd: 
Laatste update: 
19 december 2013 13:57
19 december 2013 13:57

Creditcardgegevens 40 miljoen Amerikanen gestolen

De betaalgegevens van 40 miljoen klanten van de Amerikaanse winkelketen Target zijn gestolen. Wekenlang konden hackers bij de creditcardgegevens die aan de kassa werden gebruikt.

Foto:  Bloomberg

Dat bevestigt het bedrijf donderdag nadat journalist Brian Krebs woensdag al schreef over het lek.

In een brief aan klanten stelt het bedrijf dat zowel de naam, het creditcardnummer, de vervaldatum en het CVV (de code op de achterkant van de kaart) zijn gestolen. Die gegevens waren tussen 27 november en 15 december te zien voor de hackers. In die periode viel ook Black Friday, de drukste winkeldag van het jaar in de VS.

De winkelketen werkt samen met de autoriteiten. Het lek dat criminelen toegang gaf tot de creditcardgegevens is inmiddels gedicht.

Kassa

Online klanten van Target zijn niet getroffen. Het lijkt erop dat het kassasysteem van de keten is gehackt, mogelijk door een aanval met malware. Dat heeft het bedrijf echter niet bevestigd.

Het is onduidelijk of de creditcardinformatie al is misbruikt. Target adviseert klanten om goed in de gaten te houden of hun kaart is misbruikt.

Door: NU.nl/Jeroen Kraan

Lees meer over

Eerdere berichten

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ‚Äč3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder