Gepubliceerd: 
Laatste update: 
18 december 2013 22:07
18 december 2013 22:22

Harvard-student opgepakt na nep-bomdreiging via Tor

Een student van de Amerikaanse Harvard-universiteit is opgepakt nadat hij via het anonieme Tor-netwerk dreigde om een bom te laten ontploffen. De bomdreiging bleek later nep te zijn.

Foto:  Bloomberg

Dat meldt The Crimson. De 20-jarige student wilde niet deelnemen aan een belangrijk examen en probeerde met de bomdreiging het examen te verschuiven naar een latere datum.

De bomdreiging werd verstuurd via het Tor-netwerk. Tor, een afkorting voor The Onion Router, herleidt internetverkeer door een serie verschillende servers. Zo wordt de bron van het verkeer verhuld.

De Harvard-student gebruikte Guerrilla Mail, een gratis dienst die tijdelijke anonieme e-mailadressen genereert, om e-mails naar verschillende Harvard-medewerkers te sturen. 

E-mails

In die e-mails meldde de student dat hij twee van de vier gebouwen van Harvard zou opblazen, waaronder het gebouw met de grote examenzaal. Harvard besloot vervolgens om het examen af te gelasten.

De politie analyseerde het internetverkeer van Harvard en merkte op dat één student vlak voor het verzenden van de betreffende e-mails met het Tor-netwerk was verbonden. 

De student hangt een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar boven het hoofd. Ook kan hij een boete van 250.000 dollar krijgen.

Door: NU.nl/Daniël Verlaan

Eerdere berichten

Eerder

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon
Banner NUjournaal Tech

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer