Gepubliceerd: 
Laatste update: 
14 december 2013 13:04
14 december 2013 13:10

Google ook in Canada onder toezicht mededingingsautoriteit

Google kan Canada toevoegen aan het steeds langer wordende lijstje van landen waar het door de mededingingsautoriteit onder de loep wordt genomen.

Foto:  Getty Images

Dat meldt de Financial Post.

De Canadeze mededingingsautoriteit gaat een formeel onderzoek starten naar mogelijke concurrentievervalsing van Google met zijn zoekmachine.

De autoriteit richt zich daarbij op eventuele concurrentievervalsing omtrent advertenties, nadat een vooronderzoek aanwijzingen gaf dat Google zijn machtspositie misbruikt.

Onder andere deals tussen Google en hardware- en software-fabrikanten die Google als standaard zoekmachine instellen, kunnen mogelijk aangemerkt worden als concurrentievervalsing. Daarnaast zou Google de zoekresultaten dusdanig manipuleren, dat de eigen diensten worden voorgetrokken.

Zowel de EU als individuele Europese landen doen onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik van Google. In de VS werd een dergelijk onderzoek al afgerond zonder gevolgen, maar er zou al een nieuw onderzoek lopen naar de zoekgigant. Onlangs begon ook Brazilië een dergelijk onderzoek.

Door: NU.nl/Marc Rademaker

Eerdere berichten

Eerder

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ​3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder