Gepubliceerd: 
Laatste update: 
13 december 2013 07:50
13 december 2013 14:25

'Topman Qualcomm mogelijk opvolger Steve Ballmer'

Microsoft is er voorlopig nog niet uit wie vertrekkend CEO Steve Ballmer moet opvolgen. De tweede man van chipmaker Qualcomm is nu in beeld gekomen.

Foto:  AFP

Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Steve Mollenkopf is Chief Operating Officer (COO) bij Qualcomm en is verantwoordelijk voor onder meer producten die te vinden zijn in miljoenen smartphones. Een gebied waarop Microsoft nog wel wat hulp kan gebruiken.

Steve Ballmer zelf noemde Qualcomm naast Apple en Samsung als een van de bedrijven die goed hebben ingespeeld op de komst van mobiel. Microsoft en Qualcomm wilden niet reageren op de geruchten rond Mollenkopf.

Kandidaten

Ballmer maakte in augustus bekend binnen een jaar te vertrekken bij Microsoft, maar de raad van bestuur wil zijn opvolger naar verluidt al veel eerder bekendmaken. Ballmer was 13 jaar lang directeur van de techgigant.

Onder meer de CEO van Ford, Alan Mulally, stond op het verlanglijstje van Microsoft. Hij zou inmiddels echter uit beeld zijn vanwege zijn gebrek aan technologische ervaring. Satya Nadella, die leiding geeft aan de Cloud en Enterprise-groep van Microsoft, is nog wel in de race samen met onbekende buitenstaanders.

In het nieuwe artikel van Bloomberg wordt niet gesproken over Stephen Elop. Hij is CEO van Nokia, werkte voorheen bij Microsoft en komt weer terug bij het bedrijf wanneer Microsoft de Finse telefoonfabrikant volgend jaar overneemt. Elop zou ook een serieuze kandidaat zijn.

Bekijk vijf opmerkelijke video's van de excentrieke Steve Ballmer

Waar heeft Ballmer het meest spijt van?

Door: NU.nl/Colin van Hoek

Eerdere berichten

Eerder

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ‚Äč3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder