Gepubliceerd: 
Laatste update: 
12 december 2013 16:15
12 december 2013 16:29

Instagram laat gebruikers foto's privé delen

Instagram laat gebruikers foto's en video's privé met specifieke contactpersonen of groepen delen. De nieuwe functie krijgt de naam Instagram Direct.

Foto:  Bloomberg

Dat maakt Instagram donderdag bekend tijdens een persconferentie in New York.

De Instagram-apps krijgen een aparte inbox met verstuurde en ontvangen foto's en video's. Na het schieten van een foto of video kunnen gebruikers kiezen om het resultaat met alle volgers of specifieke contactpersonen te delen.

Als de gebruiker kiest voor specifieke contactpersonen, wordt het nieuwe venster van Instagram Direct geactiveerd. In Instagram Direct is het mogelijk om andere Instagram-gebruikers te selecteren door ze aan te vinken.

Accepteren

Het is ook mogelijk om foto's en video's te versturen naar gebruikers die de verstuurder niet volgen. De ontvanger moet vervolgens het inkomende verzoek accepteren voordat de foto of video zichtbaar is.

Na het verzenden van een privéfoto kunnen gebruikers bekijken wie de foto of video heeft gezien. Het limiet van een privégroep is vijftien leden.

Update

De sociale fotodienst wordt maandelijks door 150 miljoen mensen gebruikt. De helft van die groep start de Instagram-app dagelijks op.

De Instagram-update is vandaag beschikbaar voor Android en iOS.

Door: NU.nl/Daniël Verlaan

Eerdere berichten

Eerder

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon
Banner NUjournaal Tech

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer