Gepubliceerd: 
Laatste update: 
11 december 2013 21:38
11 december 2013 21:38

Microsoft laat Gmail-gebruikers sneller overstappen naar Outlook

Microsoft laat Gmail-gebruikers gemakkelijker en sneller overstappen naar Outlook.com. De techgigant gebruikt een nieuw protocol dat zowel e-mails, labels als interne e-mailstructuren van Gmail importeert.

Foto:  Bloomberg

Dat meldt Microsoft op zijn Outlook-blog. Het nieuwe protocol is beschikbaar sinds de toevoeging van imap-synchronisatie voor Outlook.com. De officiële e-maildienst van Microsoft is sinds 2012 de vervanger voor Hotmail.

Het is al langer mogelijk om e-mails van Gmail naar Outlook.com te importeren. Extra informatie, waaronder labels en de leesstatus, wordt echter sinds woensdag geïmporteerd.

De nieuwe importmogelijkheden moeten het overstappen van Gmail naar Outlook.com gemakkelijker maken en gebruikers de keuze geven welke e-maildienst ze willen gebruiken.

Microsoft beschuldigt Google van het lezen van e-mails van Gmail-gebruikers voor commerciële doeleinden. Bij Outlook.com zouden volgens Microsoft dergelijke praktijken niet plaatsvinden.

Microsoft zegt in een video dat Google "niet te vertrouwen" is

Bekijk een video waarin Microsoft de Chromebook aanvalt

Door: NU.nl/Daniël Verlaan

Eerdere berichten

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ​3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder