Gepubliceerd: 
Laatste update: 
8 december 2013 15:00
8 december 2013 15:00

Meer dan 1 miljoen apps in Amerikaanse App Store

Het aantal apps dat te downloaden is uit de Amerikaanse webwinkel van Apple heeft de 1 miljoen doorbroken.

Foto:  ANP

Dat meldt appsite Appsfire. Ook volgens Appshopper, een soortgelijke site, zijn er inmiddels meer dan 1 miljoen applicaties te downloaden.

Wereldwijd zijn er in totaal al meer dan een miljoen apps te downloaden, maar het is voor het eerst dat een nationale winkel ook de grens doorbreekt. Lokale apps zijn niet altijd in elk ander land te downloaden, het totale aantal apps ligt dus nog hoger.

Van de miljoen apps die er in de Amerikaanse App Store te downloaden zijn zijn er ruim een half miljoen beschikbaar voor de iPad, en ruim 900.000 voor de iPhone. Apple heeft inmiddels 13 miljard dollar uitbetaald aan appontwikkelaars. Er volgens Appshopper sinds de oprichting van de App Store in 2008 inmiddels 1.439.451 goedgekeurd door Apple.

In mei vierde Apple de 50 miljardste download uit de App Store. De downloader van de 50 miljardste app kreeg een cadeaubon van 10.000 dollar.

Bekijk de 10 beste Nederlandse apps

Bekijk ook de populairste apps van november

Door: NU.nl/Thomas Moerman

Eerdere berichten

Eerder

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon
Banner NUjournaal Tech

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer