Gepubliceerd: 
Laatste update: 
6 december 2013 22:54
6 december 2013 22:54

Bitcoinbeurs Mt. Gox kampt met storing

De grootste bitcoinbeurs, Mt. Gox, lijkt te kampen met een storing. De waarde van de bitcoin op de beurs is in een patroon vervallen van korte pieken en dalen tussen de 877 en 830 dollar. 

Foto:  Bloomberg

Daarnaast heeft de dienst last van vertragingen, waarvan de langste ongeveer veertig minuten lang duurde. Waardoor de vertraging en het vreemde koerspatroon worden veroorzaakt is niet bekend.

Andere bitcoinbeurzen, zoals Btc-e, wijken vooralsnog niet veel af van de waarde op Mt. Gox maar lijken niet te kampen met dezelfde problemen. 

Koers

Eerder op de dag kelderde de koers van de bitcoin met ruim 25 procent. Donderdag kelderde de koers ook al, nadat de Chinese centrale bank donderdagochtend liet weten dat financiële instellingen in het land geen bitcointransacties meer mogen uitvoeren. De koers van de digitale munt herstelde zich daarna weer, om dus vandaag weer opnieuw te kelderen. 

Nout Wellink, Voormalig president van De Nederlandsche Bank (DNB) en huidig toezichthouder van de Chinese staatsbank, noemde bitcoins eerder deze week "erger dan de Tulpenmanie uit 1636". De digitale munt is volgens Wellink een hype die vroeg of laat zal instorten.

Wat zijn bitcoins en wat kan je ermee?

Bekijk de gevaren en alternatieven van bitcoin

Door: NU.nl/Thomas Moerman

Eerdere berichten

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ​3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder