Gepubliceerd: 
Laatste update: 
6 december 2013 13:37
6 december 2013 13:54

Verdachten cyberaanval Paypal mogelijk vrijuit na bekentenis

Elf verdachten van een cyberaanval op Paypal gaan mogelijk vrijuit, nadat zij schuld bekenden. De aanval werd uitgevoerd omdat Paypal geen donaties meer wilde verwerken voor Wikileaks.

Foto:  Thinkstock

Dat meldt PCWorld.

In juli 2011 werden veertien verdachten aangeklaagd in Amerika, die zouden hebben deelgenomen aan een DDoS-aanval op Paypal. Elf verdachten hebben inmiddels schuld bekend voor het plegen van zowel een zware misdaad als een licht vergrijp.

Er werd een overeenkomst gesloten met de rechter, waardoor de straffen met een jaar zijn uitgesteld, tot december 2014. Als de verdachten in de tussentijd niet opnieuw in aanraking komen met de politie, worden de straffen kwijtgescholden. De verdachten moeten nog wel een boete betalen van 5600 dollar.

Twee andere verdachten bekenden geen schuld aan een zware misdaad, waardoor ze voor 90 dagen de gevangenis in moeten. De veertiende verdachte moet nog voorkomen in verband met een andere DDoS-aanval.

Wat is een DDoS-aanval en wat zijn botnets?

Welke sites zijn in Nederland slachtoffer geworden van DDoS-aanvallen?

Door: NU.nl/Marc Rademaker

Eerdere berichten

Eerder

Dure domeinnaam

De Chinese telefoonfabrikant Xiaomi heeft ‚Äč3,6 miljoen yuan (ruim 417.000 euro) uitgegeven aan haar nieuwe, simpelere domeinnaam Mi.com.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder