Gepubliceerd: 
Laatste update: 
4 december 2013 17:11
5 december 2013 07:37

Hotfile sluit deuren en neemt bestanden gebruikers mee

De populaire cyberlocker Hotfile sluit zijn deuren en haalt alle bestanden direct offline, waaronder veel persoonlijke en zakelijke bestanden van bezoekers.

Foto:  Hotfile

Dat meldt Torrentfreak. Hotfile sluit op last van de MPAA, de Amerikaanse waakhond voor de filmindustrie. Enkele uren na de bekendmaking van de sluiting heeft Hotfile alle toegang tot de bestanden geblokkeerd.

Hotfile en andere cyberlockers worden gebruikt om bestanden op te slaan. Anderen kunnen deze bestanden middels een specifieke link downloaden.

De MPAA is met Hotfile tot een schikking van 80 miljoen dollar gekomen. Hoewel de overeenkomst voor de cyberlocker ruimte overlaat om zijn activiteiten voort te zetten door een filtersysteem te implementeren, heeft Hotfile besloten direct zijn deuren te sluiten.

Op Hotfile is een soortgelijke waarschuwing te lezen die eerder op het reeds gesloten Isohunt werd geplaatst. De torrentwebsite schikte in rechtszaak tegen een aantal Hollywood-studio's voor een bedrag van 110 miljoen dollar.

Verantwoordelijk

Eerder oordeelde een federale rechtbank in de Verenigde Staten dat Hotfile verantwoordelijk kan worden gehouden voor auteursrechtelijk beschermd materiaal dat op hun servers wordt bewaard. 

Volgens de MPAA zou Hotfile gebruikers hebben aangemoedigd om illegale content te uploaden en deze te delen door links te verspreiden op andere websites.

Hotfile heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Door: NU.nl/Daniël Verlaan

Gerelateerde artikelen

Lees meer over

Eerdere berichten

Eerder

Wifi-ballon

Googles wifi-ballon is in 22 dagen de wereld rondgereisd.

Bekijk de wifi-ballon
Banner NUjournaal Tech

Privé-Vine's

Het is voortaan mogelijk om privé-video's te versturen naar andere Vine-gebruikers.

Lees verder

Beste apps

Reis terug in de tijd van je sociale leven, hou makkelijk bij welke films er draaien en typ sneller dan ooit met de beste apps van de week.

Lees meer