Gepubliceerd: 
Laatste update: 
8 april 2013 09:05
8 april 2013 13:36

Tien iPad-scholen openen in augustus deuren

Er gaan in augustus 2013 zeker tien zogenoemde iPad-scholen open. Alle leerlingen worden uitgerust met een iPad en krijgen op een andere manier les.

Foto:  AFP

Dat maakt Onderwijs voor Nieuwe Tijd (O4NT) maandag bekend. Het initiatief van onder meer Maurice de Hond, werd in maart 2012 gestart.

Inmiddels zijn er dus met tien basisscholen afspraken gemaakt om vanaf augustus het lesmodel om te gooien. Twee scholen in Sneek en Breda gaan helemaal om en andere scholen in Almere, Amstelveen, Amsterdam, Bernisse en Emmen voeren een deel van O4NT door.

"In elk geval krijgt elk kind op deze scholen de beschikking over een eigen iPad, dragen ouders bij aan de community die de school is en wordt op school behalve aan de kerndoelen ook gewerkt aan vaardigheden die in deze eeuw nodig zijn: onder andere innovatie, creativiteit, flexibiliteit en teamwerken", zo schrijft de organisatie.

Veranderingen

Door gebruik te maken van tablets en onderwijs-apps moeten nieuwe vaardigheden aangeleerd worden. Bij scholen die helemaal om zijn is aanwezigheid op school bovendien niet meer de hele dag nodig. Ook een vast lokaal en eigen leerkracht zijn niet meer aan de orde.

De school moet wel van 7.30 tot 18.30 uur open zijn, maar leerlingen zijn bijvoorbeeld niet meer gebonden aan schoolvakanties.

Geld

De afgelopen maanden heeft O4NT financiële steun ontvangen van bedrijven als Vodafone. Daardoor is geld beschikbaar voor ouders die geen geld hebben om een iPad voor hun kinderen te betalen.

"Behalve met de tien scholen die komend schooljaar om gaan, heeft O4NT veelbelovende gesprekken met schoolbesturen overal in het land. Naar verwachting is er in augustus 2014 voor veel meer kinderen een O4NT-school op fietsafstand."

Door: NU.nl/Colin van Hoek

Gerelateerde artikelen

Lees meer over

Eerdere berichten

Eerder

iOS 8

Dit zijn de beste apps die gebruikmaken van nieuwe functies in iOS 8. 

Lees verder
Banner NUjournaal Tech

Beste apps

Beleef het principe van Tetris op een nieuwe manier, gebruik je iPhone effectiever dan ooit en ontdek op de leukste manier allerlei leerzame teksten.

 

Bekijk de apps

Europese Commissie

Welke Eurocommissarissen nemen het stokje over van Neelie Kroes en bepalen de komende vijf jaar het internetbeleid van de EU?

Lees meer