Gepubliceerd: 
Laatste update: 
10 februari 2013 21:38
11 februari 2013 09:54

'Huidige CEO Apple wilde geen patentzaak tegen Samsung'

AMSTERDAM - Apple-topman Tim Cook was geen voorstander van de patentzaken van Apple tegen Samsung. De voornaamste reden was dat Samsung een belangrijke leverancier was van onderdelen voor de iPhone en iPad.

Foto:  AFP

Dat meldt persbureau Reuters op basis van gesprekken met ingewijden.

Volgens de bronnen hadden Apple en Samsung in 2005 een hechte band met elkaar opgebouwd. Rond 2010 sloeg de situatie om toen het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy S op de markt bracht.

Steve Jobs, op dat moment nog CEO bij Apple, zou destijds samen met Cook bij Samsung hebben geklaagd dat het toestel te veel leek op de iPhone. Jobs en Cook gingen ervan uit dat Samsung aanpassingen aan het toestel zou doen, maar dat gebeurde niet.

In april 2011 diende Apple daarom een aanklacht in tegen Samsung wegens patentinbreuk nadat pogingen om tot een schikking te komen op niets waren uitgelopen.

Leverancier

Cook zou volgens de ingewijden een tegenstander zijn geweest van de patentzaak en de verdere juridische strijd tegen Samsung die volgde. De productie van de iPhone en iPad hadden namelijk in gevaar kunnen komen, omdat Samsung een belangrijke leverancier was van onderdelen voor beide apparaten

Voor Steve Jobs was de maat in april 2011 echter vol toen bleek dat Samsung niet alleen niks deed met hun klachten, maar daarnaast de Galaxy Tab lanceerde die eveneens inbreuk op patenten van Apple zou maken.

Door: NU.nl

Lees meer over

Eerdere berichten

Rickroll

De eerste Rickroll-video, verworden tot misschien wel de bekendste internetmeme ooit, is verwijderd van Youtube.

Lees meer
Banner NUjournaal Tech

Bugje, bedankt!

Door een foutje in een computersysteem werden 14.250 mannen, geboren tussen 1893 en 1897, opnieuw opgeroepen voor de dienstplicht.

Lees verder

Domme inbreker

Een Amerikaan is opgepakt voor een inbraak nadat hij zijn Facebookpagina open had laten staan op de computer van het slachtoffer.

Lees verder