Gepubliceerd: 
Laatste update: 
10 februari 2013 21:38
11 februari 2013 09:54

'Huidige CEO Apple wilde geen patentzaak tegen Samsung'

AMSTERDAM - Apple-topman Tim Cook was geen voorstander van de patentzaken van Apple tegen Samsung. De voornaamste reden was dat Samsung een belangrijke leverancier was van onderdelen voor de iPhone en iPad.

Foto:  AFP

Dat meldt persbureau Reuters op basis van gesprekken met ingewijden.

Volgens de bronnen hadden Apple en Samsung in 2005 een hechte band met elkaar opgebouwd. Rond 2010 sloeg de situatie om toen het Zuid-Koreaanse bedrijf de Galaxy S op de markt bracht.

Steve Jobs, op dat moment nog CEO bij Apple, zou destijds samen met Cook bij Samsung hebben geklaagd dat het toestel te veel leek op de iPhone. Jobs en Cook gingen ervan uit dat Samsung aanpassingen aan het toestel zou doen, maar dat gebeurde niet.

In april 2011 diende Apple daarom een aanklacht in tegen Samsung wegens patentinbreuk nadat pogingen om tot een schikking te komen op niets waren uitgelopen.

Leverancier

Cook zou volgens de ingewijden een tegenstander zijn geweest van de patentzaak en de verdere juridische strijd tegen Samsung die volgde. De productie van de iPhone en iPad hadden namelijk in gevaar kunnen komen, omdat Samsung een belangrijke leverancier was van onderdelen voor beide apparaten

Voor Steve Jobs was de maat in april 2011 echter vol toen bleek dat Samsung niet alleen niks deed met hun klachten, maar daarnaast de Galaxy Tab lanceerde die eveneens inbreuk op patenten van Apple zou maken.

Door: NU.nl

Lees meer over

Eerdere berichten

Eerder

Grafeen

Grafeen gaat ons internet sneller maken en onze gadgets beter, sterker en buigzaam. Hoe het 'wondermateriaal' de wereld verovert.

Lees verder
Banner NUjournaal Tech

Beste apps

Geef jezelf even pauze van je smartphone, tik hele zinnen in door maar een paar letters in te toetsen en gebruik Flickr op je iPad in deze beste apps van de week.

Lees meer

Yosemite

Dit zijn de tofste nieuwe functies van OS X Yosemite, de opvolger van OS X Mavericks.

Lees verder