Gepubliceerd: 
Laatste update: 
13 november 2012 18:49
13 november 2012 22:53

Nexus 4 waarschijnlijk niet naar Nederland

AMSTERDAM - LG brengt de Nexus 4 mogelijk helemaal niet uit in Nederland. Zeker is dat het toestel in ieder geval dit jaar niet te koop zal zijn.

Foto:  Google

Dat blijkt uit een verklaring van LG die dinsdag naar de pers is verstuurd.

"De vraag naar het toestel is wereldwijd enorm groot. Daarom is besloten de Nexus 4 in een beperkt aantal landen te verkopen", zo staat in de verklaring. "Nederland en België horen daar helaas niet bij."

De smartphone die in samenwerking met Google ontwikkeld is, kwam dinsdag uit in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Het toestel zal definitief dit jaar niet meer in Nederland verkocht worden. De kans lijkt klein dat daarna nog een lancering volgt.

Vraag

Dat de vraag zoals LG beweert groot is, blijkt uit het feit dat het toestel dinsdag binnen enkele uren uitverkocht was. De telefoon kon alleen online via Google besteld worden.

Bij de Nexus 7, een tablet gemaakt door Asus, waren eerder al leveringsproblemen in Nederland. De tablet was toen wel te koop in ons land, maar na de eerste ronde bleek de vraag wereldwijd zo groot dat Nederland even geen prioriteit meer kreeg.

Android 4.2

De Nexus 4 draait op Android 4.2, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem van Google. De zoekgigant brengt bij een nieuwe versie van Android altijd in samenwerking met een fabrikant een voorbeeldtoestel uit.

Het is met Android 4.2 onder meer mogelijk om met meerdere accounts in te loggen. Bovendien is er ondersteuning voor draadloos streamen naar andere schermen en moet via Gesture Typing eenvoudiger en sneller getypt kunnen worden.

Specificaties

LG is dus verantwoordelijk geweest voor de Nexus 4. De smartphone heeft een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1280 x 768 pixels. Verder beschikt het toestel over een 1,5 Ghz quadcore S4-processor van Qualcomm, 2 GB aan werkgeheugen en een 8 megapixel-camera.

Door: NU.nl/Colin van Hoek
  • Deel:
  • window.___gcfg = {lang: 'nl'}; (function() { var po = document.createElement('script'); po.type = 'text/javascript'; po.async = true; po.src = 'https://apis.google.com/js/plusone.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(po, s); })();

Gerelateerde artikelen

Lees meer over

Eerdere berichten

Eerder

Grafeen

Grafeen gaat ons internet sneller maken en onze gadgets beter, sterker en buigzaam. Hoe het 'wondermateriaal' de wereld verovert.

Lees verder
Banner NUjournaal Tech

Beste apps

Geef jezelf even pauze van je smartphone, tik hele zinnen in door maar een paar letters in te toetsen en gebruik Flickr op je iPad in deze beste apps van de week.

Lees meer

Yosemite

Dit zijn de tofste nieuwe functies van OS X Yosemite, de opvolger van OS X Mavericks.

Lees verder