Amerikanen ervaren problemen met stemmen via e-mail

AMSTERDAM - Amerikanen klagen op sociale media dat hun stem voor de presidentsverkiezingen die ze gemaild hebben, niet aankomen. Slachtoffers van storm Sandy mogen bij uitzondering via mail stemmen.

De secretaris van Essex County bevestigt dat de inbox van het officiële e-mailadres vol kan zitten en dat gebruikers hun stem teruggestuurd krijgen, zo meldt Buzzfeed.com.

In een reactie laat secretaris Christopher Durkin weten: "Mensen die willen stemmen kunnen hun stem doorgeven aan cj_durkin@hotmail.com." Dat is echter niet het officiële e-mailadres en critici plaatsen hun vraagtekens bij de geldigheid van stemmen die naar dit adres gestuurd worden.

New Jersey

Inwoners van diverse steden in de staat New Jersey hebben hun huis moeten verlaten vanwege storm Sandy. Als gevolg daarvan mogen zij per e-mail en fax stemmen.

De stemmen per e-mail lijken dus niet altijd door te komen. Dat probleem speelt in ieder geval in Essex County, met onder meer de stad Newark. Er wonen in totaal bijna 800.000 mensen in het kiesdistrict.

Op Twitter wordt gemeld dat ook in andere districten e-mailstemmen niet aankomen. In welke hoeveelheid dat is, is onduidelijk. Ook is er vanuit de districten geen bevestiging.

Volg ons liveblog over de verkiezingen

Profiel Obama l Profiel Romney

Overzicht Amerikaanse 'swing states'

Dossier presidentsverkiezingen VS

Lees meer over:

Review: Honor 6+

Review: Honor 6+
Met de Honor 6+ wil Honor een goedkope phablet met goede specificaties op de markt brengen. Is dat gelukt?

Sony introduceert Xperia Z3+

Sony introduceert Xperia Z3+
Sony zal de verbeterde versie van de in oktober verschenen Xperia Z3 exclusief via T-mobile verkopen.

Review: Asus Zenbook Pro UX501

Review: Asus Zenbook Pro UX501
Deze nieuwe high-end laptop van Asus is erg mooi en presteert goed, maar kent wel een aantal missers.