Spotify neemt verlies ondanks groei voor lief

AMSTERDAM - Spotify maakt zes jaar na oprichting van het bedrijf geen winst, maar had daar ook niet op gerekend. Spotify maakt zich dan ook geen zorgen.

Dat laat het bedrijf achter de streaming muziekdienst weten in een reactie aan Management Team.

Dit weekend werd bekend dat Spotify heel hard groeit wat betreft het aantal gebruikers, maar daardoor ook meer geld kwijt is aan royalty’s voor de beluisterde muziek. Er wordt dus nog steeds geen winst gemaakt.

"We hebben vertrouwen in ons verdienmodel", aldus het bedrijf in een reactie. "We maken nog geen winst, maar dat hadden we ook niet verwacht als snelgroeiende start-up die zich in een agressieve groeitfase bevindt en flink investeert in lanceringen op nieuwe markten."

Royalty's

Volgens de berichtgeving van dit weekend zou 98 procent van de omzet besteed worden aan royalty’s. Spotify spreekt dit tegen en stelt dat het percentage rond de 70 procent ligt. Hoe Spotify in de toekomst wel winst wil gaan maken, is niet duidelijk. Er wordt niets gezegd over een verhoging van de abonnementskosten.

Spotify is sinds 2010 beschikbaar in Nederland en sinds medio 2011 is de dienst ook gelanceerd in de Verenigde Staten. Vier miljoen mensen betalen voor het gebruik van Spotify terwijl 11 miljoen mensen de dienst gratis gebruiken en daardoor reclame tussen nummers door horen.

Lees meer over:

Sony-hack en Noord-Korea

Sony-hack en Noord-Korea
De FBI zegt over genoeg informatie te beschikken om te concluderen dat de Noord-Koreaanse overheid verantwoordelijk is voor de grote Sony-hack.

Geheimen-app

Geheimen-app
De app Secret is geüpdatet met een anonieme chatmodus. 

Big Brother Awards

Big Brother Awards
Minister Ivo Opstelten (Justitie) heeft van burgerrechtenbeweging Bits of Freedom voor de vierde keer een Big Brother Award gekregen voor het schenden van de privacy.