Aantal klanten UPC daalt

Laatste update:  11 mei 2012 10:08 info

AMSTERDAM – Het totaal aantal klanten van UPC is in een jaar tijd met ongeveer 100.000 afgenomen. Het aantal klanten dat internet of digitale televisie afneemt is wel flink toegenomen.

Foto:  ANP

Dat blijkt uit de cijfers over het eerste kwartaal die het bedrijf vrijdag presenteerde.

Aan het eind van de eerste drie maanden van dit jaar had UPC zo’n 1,8 miljoen klanten. In dezelfde periode een jaar eerder waren dat er nog 1,9 miljoen.

Het aantal klanten dat digitale televisie of internet afneemt is wel flink gegroeid. Een jaar geleden hadden 923.000 mensen digitale televisie van UPC, nu zijn dat er 1.037.600. Een stijging van ruim 12 procent.

Het aantal internetklanten steeg met ruim 6 procent van 867.600 naar 922.700. De stijging van het aantal klanten met internet en digitale televisie zorgt niet voor een stijging in het totale klantenbestand omdat deze mensen bijvoorbeeld al een andere dienst van UPC afnamen.

Het totaal aantal abonnementen, dus niet abonnees, nam met bijna 42.000 toe. Wel worden er sinds 1 januari 2012 ook Small Office- en Home Office-abonnementen meegerekend. Hiervoor gebeurde dat niet.

In het eerste kwartaal van 2012 boekte UPC een omzet van 236,8 miljoen euro. Ruim 4,2 procent meer dan de 226,8 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2011.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:

Eerdere berichten

Beste apps

Dompel jezelf onder in een razendsnelle zwart-wit wereld, dwing jezelf je smartphone vaker weg te leggen en deel foto's voor heel even met deze beste apps van de week.

Bekijk de apps
Banner NUjournaal Tech

Europese Commissie

Welke Eurocommissarissen nemen het stokje over van Neelie Kroes en bepalen de komende vijf jaar het internetbeleid van de EU?

Lees meer

Apple Watch

Met de Apple Watch doet de iPhone-maker mee op de smartwatchmarkt. Zorgt dat voor een revolutie? Onze eerste indruk.

Lees verder