'Facebook kiest voor notering aan Nasdaq'

SAN FRANCISCO - Internetbedrijf Facebook, dat zich voorbereidt op een beursgang, verkiest daarvoor de schermenbeurs Nasdaq boven de New York Stock Exchange (NYSE Euronext).

Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op zijn website op gezag van bronnen.

De twee beursbedrijven voeren een felle strijd om de gunst van bedrijven die de markt op willen.

Nasdaq haalde de afgelopen tijd al meer betrekkelijk grote vissen in de technologiesector binnen, waaronder Groupon, Zynga en TripAdvisor. LinkedIn en Pandora daarentegen kozen voor NYSE Euronext.

Grootste

De gedeeltelijke beursgang van Facebook belooft de grootste ooit te worden in de Amerikaanse internetbranche. De socialenetwerksite hoopt tot 10 miljard dollar op te halen. Het totale bedrijf zou daarmee gewaardeerd worden op een tienvoud daarvan.

De grootste beursgang van een internetbedrijf tot dusver was die van Google in 2004. Dat bedrijf haalde 1,9 miljard dollar op en kreeg zo in één klap een prijskaartje van 23 miljard dollar.

Lees meer over:

Review: HTC One M9 is teleurstellend mooi

Review: HTC One M9 is teleurstellend mooi
De HTC One M9 heeft een nieuwe camera en iets ander ontwerp dan de M8. Zijn kleine veranderingen voldoende om de concurrentiestrijd met Samsung en Apple te winnnen?

Speel Super Mario 64 in een browser

Speel Super Mario 64 in een browser
Om de kracht van browser-plugin Unity te tonen heeft een ontwikkelaar het eerste level van Super Mario 64 voor browsers speelbaar gemaakt.

Review: Bloodborne

Review: Bloodborne
Het nieuwe horroravontuur in de Souls-serie is bijzonder goed en onderscheidend.