'Facebook kiest voor notering aan Nasdaq'

SAN FRANCISCO - Internetbedrijf Facebook, dat zich voorbereidt op een beursgang, verkiest daarvoor de schermenbeurs Nasdaq boven de New York Stock Exchange (NYSE Euronext).

Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op zijn website op gezag van bronnen.

De twee beursbedrijven voeren een felle strijd om de gunst van bedrijven die de markt op willen.

Nasdaq haalde de afgelopen tijd al meer betrekkelijk grote vissen in de technologiesector binnen, waaronder Groupon, Zynga en TripAdvisor. LinkedIn en Pandora daarentegen kozen voor NYSE Euronext.

Grootste

De gedeeltelijke beursgang van Facebook belooft de grootste ooit te worden in de Amerikaanse internetbranche. De socialenetwerksite hoopt tot 10 miljard dollar op te halen. Het totale bedrijf zou daarmee gewaardeerd worden op een tienvoud daarvan.

De grootste beursgang van een internetbedrijf tot dusver was die van Google in 2004. Dat bedrijf haalde 1,9 miljard dollar op en kreeg zo in één klap een prijskaartje van 23 miljard dollar.

Lees meer over:

50 jaar Wet van Moore

50 jaar Wet van Moore
Precies vijftig jaar geleden voorspelde Gordon Moore dat de snelheid van de chips in onze computers zich steeds zou blijven verdubbelen.

OM start onderzoek naar Uberpop

OM start onderzoek naar Uberpop
Openbaar ministerie merkt taxidienst als verdachte aan na uitspraak rechter die chauffeurs boetes van 1500 euro oplegt.

EU versus Google

EU versus Google
Na vijf jaar aan onderzoek heeft de Europese Commissie Google dan toch officieel beschuldigd van machtsmisbruik op de Europese markt.