'Facebook kiest voor notering aan Nasdaq'

SAN FRANCISCO - Internetbedrijf Facebook, dat zich voorbereidt op een beursgang, verkiest daarvoor de schermenbeurs Nasdaq boven de New York Stock Exchange (NYSE Euronext).

Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op zijn website op gezag van bronnen.

De twee beursbedrijven voeren een felle strijd om de gunst van bedrijven die de markt op willen.

Nasdaq haalde de afgelopen tijd al meer betrekkelijk grote vissen in de technologiesector binnen, waaronder Groupon, Zynga en TripAdvisor. LinkedIn en Pandora daarentegen kozen voor NYSE Euronext.

Grootste

De gedeeltelijke beursgang van Facebook belooft de grootste ooit te worden in de Amerikaanse internetbranche. De socialenetwerksite hoopt tot 10 miljard dollar op te halen. Het totale bedrijf zou daarmee gewaardeerd worden op een tienvoud daarvan.

De grootste beursgang van een internetbedrijf tot dusver was die van Google in 2004. Dat bedrijf haalde 1,9 miljard dollar op en kreeg zo in één klap een prijskaartje van 23 miljard dollar.

Lees meer over:

Review: Asus Zenbook Pro UX501

Review: Asus Zenbook Pro UX501
Deze nieuwe high-end laptop van Asus is erg mooi en presteert goed, maar kent weel een aantal missers.

Review: LG G4

Review: LG G4
Het nieuwe vlaggenschip van LG is 100 tot 150 euro duurder dan zijn voorganger. Wat krijg je er voor terug en is dat het waard?

Review: The Witcher 3

Review: The Witcher 3
Game biedt zoveel uren aan spelpliezer dat je de kleine slordigheden voor lief neemt. The Witcher 3 is dan ook bijna perfect.