Nog 350.000 Vodafoneklanten hebben last van storing

AMSTERDAM - Vodafone heeft alle problemen donderdagmiddag nog steeds niet opgelost. Ongeveer 350.000 klanten hebben nog steeds last met bellen en sms' en.

Dat komt omdat alle zendmasten nog niet zijn aangesloten op de noodvoorziening.

Het is onduidelijk wanneer iedereen weer probleemloos kan bellen, sms'en en internetten, meldde het telecombedrijf donderdag rond het middaguur. Eerder was de verwachting dat in ieder geval donderdag iedereen weer zou kunnen bellen en sms'en.

De grootste hinder hebben de klanten rond Den Haag, Rotterdam en Kennemerland.

Mobiel internet

Mobiel internet kan echter in het hele land verstoord zijn. Die problemen kunnen bovendien nog enkele dagen duren. Klanten kunnen dan last hebben van een hele langzame internet verbinding of kunnen in sommige gevallen überhaupt geen verbinding krijgen.

Ook klanten in het buitenland hebben nog problemen.

De storing ontstond woensdag door een brand in een pand in Rotterdam naast Vodafone. Een kwart van de 5,3 miljoen klanten van Vodafone kreeg daardoor problemen. Het aansluiten van alle klanten duurt langer dan verwacht omdat de verbinding van de noodvoorziening met de zendmasten handmatig moet worden uitgevoerd.

Aanpak

Minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat hij wil onderzoek of KPN, T-Mobile en Vodafone bij grote storingen gebruik kunnen gaan maken van elkaars netwerk.

Lees meer over:

50 jaar Wet van Moore

50 jaar Wet van Moore
Precies vijftig jaar geleden voorspelde Gordon Moore dat de snelheid van de chips in onze computers zich steeds zou blijven verdubbelen.

OM start onderzoek naar Uberpop

OM start onderzoek naar Uberpop
Openbaar ministerie merkt taxidienst als verdachte aan na uitspraak rechter die chauffeurs boetes van 1500 euro oplegt.

EU versus Google

EU versus Google
Na vijf jaar aan onderzoek heeft de Europese Commissie Google dan toch officieel beschuldigd van machtsmisbruik op de Europese markt.