OM eist celstraffen voor FC Groningen-fans na vechtpartij Heerenveen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft eenmaal vier maanden cel en driemaal drie maanden cel geëist tegen vier FC Groningen-fans die in februari 2015 betrokken zijn geweest bij een vechtpartij in het centrum van Heerenveen, na afloop van de wedstrijd tegen Heerenveen.

De mannen, allen afkomstig uit Groningen, worden verdacht van openlijk geweld. Dit maakt het OM dinsdag bekend

Aanhangers van beide voetbalclubs gingen elkaar te lijf na de wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Groningen. Twee aanhangers van Heerenveen hebben hierdoor steek- en snijwonden opgelopen. Ook liep een Fries een hoofdwond op.

Uit onderzoek is gebleken dat een groep Groningse supporters had afgesproken te gaan vechten in Heerenveen. Ze hadden geen kaartje voor de wedstrijd.

Strafmaat

In totaal zijn elf verdachten gedagvaard. De overige zeven mannen staan later op dinsdag en op woensdag voor de rechter.

Het OM heeft meegenomen dat de groep aanhangers het voetbal "in een kwaad daglicht heeft gesteld". Wel is de strafeis gematigd, omdat de zaak pas na twee jaar op zitting voor de rechter kon komen. De reden hiervoor moet volgens het OM gezocht worden in de strafrechtketen. 

Onvoldoende bewijs

In de periode na de vechtpartij zijn 23 verdachten aangehouden. Tegen de overige twaalf aangehouden personen was niet genoeg bewijs te vinden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees meer over:

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie