Gronings wooncomplex Agaathhof 'leukst om in te wonen'

Het Groningse wooncomplex Agaathhof is bij de landelijke architectuurprijs 'Beste gebouw van 2017' in de prijzen gevallen. Het wooncomplex werd winnaar van het onderdeel 'leukste gebouw om in te wonen'. 

Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Het betreft een landelijke architectuurwedstrijd op initiatief van BNA, de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus.

De Groningse Agaathhof werd ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond. Architect Jurjen van der Meer van dit bureau, die het ontwierp, noemde het complex naar zijn in 2014 overleden echtgenote Agaath.

Zeventien woningen

Het Agaathhof bestaat uit zeventien moderne stadswoningen rondom een groen gemeenschappelijk hofje in het centrum van Groningen. Vorm, compositie, detaillering en materiaalgebruik zijn afgestemd op het bestaande historische stratenpatroon en de architectuur. Volgens de jury vormt het gebouw 'een oase van rust in de Groningse binnenstad'.

De hoofdprijs tijdens de wedstrijd ging overigens naar een trein- en busstation in Breda, dat de titel 'Beste gebouw van het jaar 2017' in de wacht sleepte.

Lees meer over:

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie