Stadsstrand in Groningen wordt twee keer zo groot

Het stadsstrand in het Ebbingekwartier in Groningen wordt twee keer zo groot.

De oppervlakte van het strand wordt komende weken verdubbeld. Uiteindelijk is het strand dan zo'n duizend vierkante meter groot.

Er komt ook een container op het strand te staan, waar vanuit lekkere hapjes en drankjes worden verkocht. Het gaat dan niet alleen ook koffie, thee en ijsjes, maar ook om zomerse cocktails en lekkere snacks, zegt Renkse Bos van DOT, die verantwoordelijk is voor de exploitatie.

"We willen hier het ultieme strandgevoel creëren", aldus Bos.

Picknicktafels

Die strandsfeer wordt nog verder versterkt door de komst van picknicktafels, statafels en een afscheiding van rieten matten. Daarnaast zijn er plannen voor allerlei evenementen als vintage- en zomermarkten en beachvolleybalwedstrijden. 

Zowel zwemlief- als zonliefhebbers zijn bij het stadsstrand op de juiste plek. De waterkwaliteit is er 'top', en het zand dat komende weken wordt aangevoerd is niet zomaar zand maar comfortabel strandzand.

Chillplek

Het stadsstrand aan het Oosterhamrrikkanaal was aanvankelijk geen blijvertje. Het werd tijdelijk aangelegd voor de conferentie Building the future of health. Toen het strandje bleek uit te groeien tot een populaire zon- en chillplek besloten Renkse Bos en haar man John het strand te exploiteren en onderhouden.

De opening van het extra grote strand is op vrijdag 26 mei.

Lees meer over:

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie