Mindfulness met katten in Groningen

In Groningen komt 'Kattencafé Poeslief' met een nieuwe manier om te ontspannen, waarbij mindfulness en liefde voor de kat worden gecombineerd. De naam van de nieuwe cursus is 'catfulness'. 

Volgens Kattencafé Poeslief meldt zaterdag op Facebook dat deelnemers van katten leren 'hoe het is om te leven zonder stress'.

"Een vol hoofd, een gespannen lijf, stress vanwege deadlines, ruzies of liefdesverdriet: een kat heeft er weinig last van. Een kat heeft helemaal nergens last van namelijk, nooit. Of nou ja, bijna nooit", zo meldt het café via haar Facebookpagina.

Om mensen te leren net zo ontspannen te zijn als de kat, heeft Poeslief de catfulness-cursus ontwikkeld. Mindfulness-trainer Karst leert de deelnemers 'hoe je beter om kunt gaan met stress en emotionele spanningen. Via aandachts- en ademhalingstechnieken leer je hoe je meer afstand kunt nemen tot jezelf, en hoe je beter en dieper kunt ontspannen', zo belooft het café.

Er is een proefles op dinsdag 4 april om 19.00 uur. "Trek gemakkelijke kleding aan en neem je yoga-mat mee!", aldus het kattencafé.

Lees meer over:

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie