Groningse wetenschappers ontvangen anderhalf miljoen euro voor onderzoek

Twee wetenschappers van het UMCG krijgen beiden anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen. De Vici-beurs is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke subsidies van Nederland.

Wetenschappers Deniz Başkent en Ute Bültmann krijgen de subsidie uit de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), is te lezen in een persbericht

Başkent, hoogleraar Auditieve perceptie bij de afdeling KNO van het UMCG, gaat de subsidie gebruiken om het belang van stemwaarneming bij slechthorenden te onderzoeken.

Bültmann is hoogleraar Arbeid en Gezondheid bij de afdeling Gezondheidswetenschappen in het academisch ziekenhuis. Zij doet onderzoek naar jonge werkenden en hun werkleven. Op dit moment bestudeert ze de relatie tussen psychische gezondheid en werk vanuit een levensloopperspectief.

Beurs

De Vici-beurs wordt toegekend aan "excellente, ervaren onderzoekers die met succes een vernieuwende onderzoekslijn hebben ontwikkeld en daarmee een vooraanstaande positie innemen op nationaal en internationaal niveau", aldus de NWO.

Lees meer over:

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie