Grote Rodin tentoonstelling Groninger Museum geopend

In het Groninger Museum is zaterdag een grote expositie geopend, gewijd aan het werk van de wereldberoemde Franse beeldhouwer Auguste Rodin. 

Het Groninger Museum hoopt daarmee na het succes van ‘David Bowie is’, opnieuw een publiekstrekker van formaat te hebben gekregen. 'Rodin – Genius at Work' is de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland. De expositie is te bezichtigen vanaf 19 november tot en met 30 april volgend jaar.

Op de expositie in Groningen zijn enkele van de bekendste werken van Rodin te zien: De Denker en Balzac,. Daarnaast zijn ruim honderdtwintig beelden, waaronder marmeren figuren, keramiek en gipsen en bronzen beelden, en 20 werken op papier in het museum te bewonderen en daarmee is het de grootste Rodin-expositie die tot nu toe in Nederland te bezichtigen is. 

Elke vrijdagavond organiseert het Groninger Museum een extra programma rondom de tentoonstelling. Bekende Nederlanders als Erwin Olaf, Eric Corton, Jasper Krabbé en Dick Swaab spreken tijdens deze bijzondere avonden en het Prins Claus Conservatorium speelt livemuziek geïnspireerd op Rodin. 

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie