PvdA en SP willen maatregelen tegen stankoverlast Icopal

De Groningse gemeenteraadsfracties van de PvdA en SP willen dat het stadsbestuur snel maatregelen neemt tegen stankoverlast van bitumenproducent Icopal.

In een brief aan de raad schrijven de fracties dat de stankoverlast voor omwonenden van de Icopalfabriek aan het Hoendiep fors is toegenomen sinds het bedrijf in 2014 zijn teerproductie uitbreidde.

Volgens de PvdA en de SP ondervinden de 160 inwoners van het buurtschap Vierverlaten, maar ook bewoners van woningen op grotere afstand, behoorlijke stankoverlast van de fabriek. De geur zou lang in woningen blijven hangen en bewoners maken zich volgens de partijen zorgen over de gevolgen voor hun gezondheid.  

Ondanks meerdere toezeggingen zou Icopal de nieuwe productielijn nog niet aan de aanwezige geurwasinstallatie hebben aangesloten, zo valt in de raadsbrief te lezen.

Ook twijfelen PvdA en SP eraan of Icopal wel aan de wet- en regelgeving voldoet. Zo willen ze van het college weten of er wel een revisieaanvraag voor de omgevingsvergunning is aangevraagd nadat de productie is uitgebreid. Volgens gegevens van de Omgevingsdienst zou dat niet het geval zijn.

De PvdA- en SP-raadsfracties vragen het stadsbestuur om snel een onderzoek in te stellen naar de stankoverlast.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie