Architecten tonen ontwerpen Oostwand Grote Markt tijdens Let's Gro

Tijdens het Groningse inspiratiefestival Let’s Gro vinden twee publieksavonden plaats over de invulling van de nieuwe oostwand van de Grote Markt.

Op donderdagavond 10 november staat het nieuwe hotel centraal. Architect Thomas Müller presenteert dan een aantal varianten van de geplande nieuwbouw.

Hoek Grote Markt-Poelestraat

Op vrijdag 11 november ligt de focus op het hoekpand Grote Markt-Poelestraat. Voor deze locatie wordt een ontwikkelcompetitie gehouden, waaraan drie ontwikkelaars deelnemen: Mensenborgh, Nesk en PME/Vastgoud.

Zij presenteren tijdens de publieksavond hun plannen voor het hoekpand. Meteen daarna gaat een publieksenquête van start, waarin mensen hun voorkeur kunnen uitspreken over de architectonische vormgeving van een van de drie ontwerpen.

Vakjury

Daarnaast doet ook een vakjury onder leiding van Thomas Müller een uitspraak over de architectuur en over zaken als het programma, de planning, de bouwlogistiek en de duurzaamheid.

Uiteindelijk is het aan het college van b en w om een definitieve beslissing te nemen over welk plan wordt uitgevoerd.

Forum

Beide avonden zijn in het Groninger Forum aan het Hereplein en beginnen om 20.00 uur. De avond van 11 november is ook live te volgen via http://www.ustream.tv/channel/groninger-forum-debat.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie