Alfa-college stelt onderzoek in na vermeend gesjoemel met examens

Het College van Bestuur van het Alfa-college is een intern onderzoek gestart na vermeend gesjoemel met examens bij de opleiding Detailhandel Groningen. De verantwoordelijk opleidingsmanager heeft bovendien zijn functie neergelegd.

Het vermeende gesjoemel kwam aan het licht na een artikel in het Dagblad van het Noorden over ruziënde leerkrachten, bedreigingen en ruzies op de vestiging aan de Boumaboulevard. Leerlingen stapten daarop naar de krant met verhalen over examenfraude.

Het Alfa-college laat donderdag in een verklaring weten dat het College van Bestuur ‘de signalen over deze opleiding zeer ernstig neemt en een aantal onderzoeken is gestart’. 

De onderzoeken vinden plaats op het gebied van onderwijskwaliteit, examinering en werksfeer bij de opleiding Detailhandel Groningen. De onderzoeken zullen enige tijd in beslag nemen, zegt het ROC. De inspectie is over deze stappen geïnformeerd.

Regiodirecteur

Donderdag werd bekend dat de verantwoordelijk opleidingsmanager is gestopt omdat hij niet meer ‘geloofwaardig’ en ‘met gezag’ kon functioneren. Het is niet bekend of hij zelf is opgestapt of ontslagen is. Vorige week werd al bekend dat regiodirecteur Guus Raats van de regio Groningen van het ROC uit zijn functie is ontheven.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie