Opnieuw incident bij Vindicat: lid beschiet corpshuis met luchtbuks

Opnieuw een incident bij Vindicat: een lid van de vereniging heeft mogelijk maandag met een luchtbuks op een Vindicat-huis geschoten.

De vereniging heeft de bewoners van het huis geadviseerd aangifte te doen bij de politie. Het bestuur overlegt nog welke interne maatregelen er worden genomen.

Het is het derde incident in korte tijd. Eerder werd er een ‘bangalijst’ van 23 aantrekkelijke studentes verspreid en vorige week werd bekend dat een eerstejaars tijdens zijn ontgroening zo ernstig is mishandeld dat hij hersenletsel heeft opgelopen.

Vindicat laat verder weten zich te kunnen vinden in het besluit van het Openbaar Ministerie om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar dit incident. Het bestuur van de vereniging geeft aan volledig samen te zullen werken met het OM.

Geschorst

De leden die betrokken waren bij de mishandeling zijn gedurende het onderzoek geschorst. Met het slachtoffer gaat het volgens Vindicat naar omstandigheden goed.

Er is vanuit de vereniging regelmatig contact met hem en zijn familie. Hij staat nog onder medische begeleiding, aldus de vereniging.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie