Martinitoren luidt noodklok om gasbevingen

Samen met achttien andere kerken in de provincie zal de Martinikerk vrijdagavond zijn noodklokken luiden om aandacht te vragen voor de gasbevingen in Groningen.

De kerken roepen daarmee Groningers op zich aan te sluiten bij een manifestatie van de actiegroepen Milieudefensie, de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad en Gasverzet Groningen. Die willen daarmee het kabinet oproepen de gaswinning in het bevingsgebied te staken.

Actieweek

De manifestatie op vrijdag 9 september vormt de afsluiting van een actieweek tegen gaswinning in Groningen.

Sinds dinsdag rijdt een fietskaravaan van Milieudefensie door het aardbevingsgebied richting de stad Groningen. Onderweg sluit onder meer gedeputeerde Nienke Homan zich bij het protest aan.

Tijdens de tocht worden getuigenissen van bezorgde bewoners verzameld, die vrijdagavond worden aangeboden aan de Commissaris van de Koning René Paas.

Protestoptocht

Vrijdag komt de actieweek tot zijn besluit met een protestoptocht door de Groningse binnenstad, waarbij ook de vakbond FNV aanwezig is.

De deelnemers zullen, met bel en klok in de hand, luidruchtig laten weten dat zij het oneens zijn met het concept-gasbesluit van minister Kamp, waarover de Tweede Kamer volgende week debatteert.

Dit protest gaat over in de manifestatie waar de Commissaris van de Koning René Paas, gedeputeerde Eelco Eikenaar en bewoners aanwezig zijn.

Om 21.00 uur luiden de aanwezigen, tegelijk met de kerken, de noodklok.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie