Terreurangst kan steden als Groningen in de kaart spelen

Door de groeiende angst voor terreuraanslagen zullen steeds meer buitenlandse toeristen de Randstad gaan mijden en in plaats daarvan kiezen voor kleinere steden als Groningen. Dat zegt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Het NBTC heeft een analyse gemaakt van de groeiende angst voor terreur in Europa onder buitenlandse toeristen. Aanleiding hiervoor was de constatering van Amsterdamse diamantairs dat zij na de aanslagen in Europa minder Chinezen en Amerikanen konden verwelkomen, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Volgens het NBTC mijden vooral toeristen uit het Verre Oosten Amsterdam, of stellen ze een bezoek uit. De kleinere Nederlandse steden profiteren juist van deze terreurangst. Om welke steden het precies gaat, blijkt pas in januari als het onderzoek is afgerond, maar nu al noemt het NBTC steden als Groningen als voorbeeld.

Het NBTC zet er sowieso op in buitenlandse toeristen meer te spreiden over het land. Nederland is meer dan alleen Amsterdam, zegt het bureau. Het NBTC wil daarom ook de kleinere steden meer onder de aandacht brengen.  

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie