RTV Noord scoort opnieuw goed

De regionale omroep RTV Noord hoort opnieuw bij de best scorende regionale omroepen. Ze wisten het afgelopen jaar 86 procent van de Groningers te bereiken.

Volgens de website van RTV Noord deed alleen L1 het in Limburg beter met een bereik van 87 procent.

Onderzoeksbureau Motivaction zet elk halfjaar de cijfers van de regionale omroepen in Nederland op een rijtje. Dit jaar bereikte RTV Noord 80 procent van de Groningers via de TV. Ook Radio Noord scoort met een bereik van 55 procent goed. Op beide onderdelen is RTV Noord in Nederland marktleider.

De omroep zag het online bereik opnieuw stijgen. Zo’n 43 procent van de inwoners bekeek de website, gebruikte de app of bekeek nieuws via de sociale media-kanalen.

Hoofdredacteur Mischa van den Berg is trots op de cijfers. "De concurrentie komt tegenwoordig van alle kanten. We blijven veranderen omdat het consumentengedrag blijft veranderen. We vragen steeds meer van onze medewerkers terwijl we al jaren moeten bezuinigen. Als we er dat steeds weer in slagen bijna negen van de tien Groningers te bedienen, dan stemt dat tot grote tevredenheid", zegt hij.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie