Burgemeester Ten Boer wil Aboutaleb als leider van PvdA

De burgemeester van Ten Boer, André van de Nadort, heeft samen met twaalf andere PvdA-burgemeesters Ahmed Aboutaleb opgeroepen om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van de PvdA.

De brief is verstuurd naar de partijtop, Ahmed Aboutaleb en werd zaterdag gepubliceerd in De Volkskrant.

De dertien burgemeesters zien in Aboutaleb de perfecte man om de partij te leiden bij de komende verkiezingen. De burgemeesters stellen dat de huidige burgemeester van Rotterdam weet wat er in de samenleving speelt. Ook zou Aboutaleb feilloos aanvoelen hoe verschillen kunnen worden overbrugd.

Volgens de burgemeesters zorgen verschillen er bijna voor dat het land verscheurd raakt en dus is ingrijpen nodig. “Het is tijd Ahmed, de hoogste tijd, maar het is nog niet te laat. Het is tijd om het land te gidsen naar een mooie toekomst waar we eendrachtig werken aan een sterk en sociaal land”, schrijven ze.

Yes you can, Ahmed

De burgemeester van onder andere Breda, Tilburg, Rhenen en dus Ten Boer sluiten de brief af met de woorden: “Yes you can, Ahmed. We spreken van harte onze steun uit voor je kandidatuur voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. We hopen oprecht dat onze oproep je helpt om die dappere maar noodzakelijke stap te zetten.”

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie