Eters vinden De Pauw beste restaurant in Noord-Nederland

Restaurant De Pauw uit Groningen is het beste restaurant van het Noorden. Althans, als het ligt aan de eters die hebben meegedaan aan de Heerlijk10Daagse.

Volgens de organisatie is De Pauw gemiddeld gewaardeerd met een 9,44. Daarmee eindigden ze vlak voor de Goudplevier in Peize (9,20) en De Herberg in Fluitenberg (9,00).

Tijdens de tiendaagse kon Bourgondisch Nederland genieten van culinaire klasse tegen een voordelige prijs. De eters werd gevraagd om na afloop hun ervaringen met een cijfer te belonen. Uiteindelijk belandden twee sterrenrestaurants in de noordelijke top-10. Koriander in Drachten en Elevé in Leeuwarden eindigden als zevende en achtste.

Weinig beoordelingen

De Goudplevier in Peize eindigde in de landelijke top-10 als derde, achter tweesterrenetablissement FG Restaurant in Rotterdam (9,27) en Herberg de Engel in Dodewaard (9,23). De Pauw scoorde een hoger cijfer, maar kwam niet in de lijst terecht omdat er uiteindelijk te weinig beoordelingen binnenkwamen voor het restaurant.

De winnaars zetten tussen 23 juni en 3 juli opnieuw hun deuren open. Een 3-gangenlunch kost 22,50 euro en een 3-gangendiner is 27,50 euro.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie