115 huiseigenaren komen in aanmerking voor uitkoopregeling

In het bevinggebied hebben 176 woningeigenaren zich aangemeld voor de opkoopregeling van de Nationaal Coördinator Groningen. In totaal komen 115 eigenaren ook echt in aanmerking voor de regeling.  

De Nationaal Coördinator meldt donderdag dat de regeling fors is overschreden, want er is maar geld voor het opkopen van vijftig woningen.

Woningeigenaren in de kern van het gebied kwamen voor de regeling in aanmerking als hun woning twaalf maanden aaneengesloten te koop stond tegen een reële vraagprijs. Daar voldoen 115 van de 176 aanmeldingen aan.

Selectie woningen

Voor het opkopen van woningen is tien miljoen euro beschikbaar en daarmee kunnen zo’n vijftig woningen worden opgekocht. De Nationaal Coordinator gaat daarom samen met een adviescommissie een selectie maken en kijkt naar de bijzondere omstandigheden van de eigenaar.

Daarbij kijkt hij bijvoorbeeld naar familieomstandigheden, of iemand elders aan het werk is of omdat iemand naar een verzorgingstehuis moet.

De geselecteerde huiseigenaren krijgen 95 procent van de taxatiewaarde uitgekeerd. Een woonbedrijf gaat vervolgens kijken wat er met het huis gaat gebeuren. Of die wordt gesloopt, of tijdelijk verhuurd of ingezet als wisselwoning tijdens een versterkingsoperatie.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie