Gemeente steunt onderzoek naar kabelbaan Oosterhamriktracé

De gemeente Groningen heeft geld beschikbaar gesteld voor een haalbaarheidsonderzoek naar een kabelbaan tussen Kardinge en het Ebbingekwartier.

De Groningse Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) wil een 'quick scan' doen naar de kansen en mogelijkheden voor een kabelbaan.

Deze zou mensen vanaf het P+R-terrein bij Kardinge naar het Ebbingekwartier en vice versa kunnen transporteren en zo de oostkant van de stad beter ontsluiten. 

De gemeente kijkt al jaren naar een nieuwe invulling van het oosterhamriktracé, dat de oostkant van de stad met het centrum verbindt. Volgens de VBNO kan een kabelbaan een belangrijke rol spelen in de oplossing van dit bereikbaarheidsknelpunt.

Opvallend

De gemeente heeft nu een financiële bijdrage toegezegd voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, dat verder wordt gefinancierd door geld uit het Fonds Ondernemend Groningen.

De steun van de gemeente voor het haalbaarheidsonderzoek is opvallend, omdat Groningen een eerder onderzoek naar een kabelbaan in een ander deel van de stad naar de prullenbak verwees.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie