Jaap Wolters stopt bij Economic Board Groningen

Jaap Wolters is per 1 mei gestopt met zijn werkzaamheden in het bestuur van de Economic Board Groningen. Hij legt zijn taken neer omdat die niet zijn te combineren met zijn werk als directeur bij Hanzevast.

Volgens Wolters staat er nu een solide organisatie en kan hij daarom stoppen. De Economic Board Groningen (EBG) is hem zeer erkentelijk voor zijn inzet en bijdrage aan de organisatie. Vanaf 1 mei bestaat het bestuur uit Emme Groot, Sieger Dijkstra en Ad de Vos.

Economic Board Groningen is opgericht om de economie in het aardbevingsgebied een nieuwe impuls te geven. Daarvoor is door de provincie Groningen en NAM 97,5 miljoen euro in de kas van EBG gestort. Ondernemers kunnen gebruik maken van dat geld, onder andere door leningen af te sluiten.

EBG wil de economische groei in Noord-Groningen aanjagen tot boven het landelijk gemiddelde en de werkloosheid in het gebied structureel terugdringen. Enthousiaste ondernemers met veelbelovende ideeën en kansrijke plannen krijgen ruimte om deze ambitie waar te maken.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie