Groen licht voor nieuwe moskee in Groningen

Groningen krijgt een nieuwe moskee in Selwerd. De Raad van State bepaalde woensdag dat er geen bezwaren zijn tegen de bouw van de nieuwe moskee met drie bouwlagen.

Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de omgevingsvergunning, omdat ze bang zijn voor parkeeroverlast. Ze denken dat de nieuwe moskee veel nieuwe bezoekers gaat trekken en dat er te weinig parkeerplaatsen zijn.

De moskee van de Stichting Moskee en Islamitisch Centrum Groningen is nu nog gevestigd in een oude boerderij. Daar komen gemiddeld zo’n 467 gelovigen op af. Volgens het Groningse gemeentebestuur leidt de bouw van een nieuwe moskee niet tot veel extra bezoekers.

Vergunning

Omwonenden bestreden het standpunt van de gemeente vorige maand tijdens de zitting fel. Ze denken dat de moskee een regionale trekker wordt en dat er meer gelovigen bij de diensten aanwezig zijn. De rechtbank van Groningen was het daar een jaar geleden nog mee eens en vernietigde de omgevingsvergunning omdat de gemeente te snel toestemming had gegeven.

De Raad van State liet woensdag dus weten dat ze het eens zijn met de lezing van de gemeente en dat er geen bezwaren meer zijn voor het verlenen van de vergunning.

In samenwerking met GIC

In samenwerking met GIC
 NUgroningen wordt gemaakt in samenwerking met de Groninger Internet Courant.

Mail de redactie

Mail de redactie
Heeft u tips of opmerkingen over het regionale nieuws op NU.nl? Mail dan de redactie op:
Tip de redactie